Chronisch pijn en FNS

Aanhoudende lichamelijke klachten (ALK) kunnen een behoorlijke invloed hebben op uw dagelijks leven. Het bewegen gaat niet meer vanzelfsprekend, waardoor er irritatie, boosheid of verdriet ontstaat en u minder zin hebt in het uitvoeren van hobby’s of werk. De pijn gaat zijn eigen leven leiden en u hebt het gevoel de grip op uw klachten kwijt te zijn.

 

Chronisch pijn bijvoorbeeld als gevolg van:

  • Aanhoudende lichamelijke klachten, zoals schouder- rug- nekpijn
  • Whiplash
  • Onverklaarbare Pijn in bindweefsel en spieren, fibromyalgie
  • Gewrichtspijn door artrose
  • Hoofdpijn en migraine

Oefentherapie Kampen is aangesloten bij het Landelijk Netwerk Chronische Pijn en het Regionaal Pijncentrum Zwolle (RPZ). De behandeling is gericht op het weer terugkrijgen van de controle over de klachten het ver vergroten van de kwaliteit van leven.

Functioneel Neurologische Stoornis (FNS) verwijst naar neurologische symptomen die zich uiten zonder duidelijke organische of structurele oorzaak in het zenuwstelsel. Met andere woorden, de symptomen hebben geen aantoonbare neurologische afwijkingen zoals die te zien zijn op bijvoorbeeld MRI- scans of laboratoriumtests. De symptomen kunnen sterk variëren van verlammingen, vreemd looppatroon, schokkende bewegingen, op epilepsie lijkende aanvallen tot gehoorverlies of minder goed kunnen zien en pijn. Oorzaken van FNS zijn niet duidelijk, maar er wordt verondersteld dat o.a. stress, trauma, hevige emoties, na een narcose of een ziekte een rol kunnen spelen bij het ontstaan en presentatie van de symptomen. De behandeling is vaak multidisciplinair waarbij met andere zorgverleners wordt samengewerkt om de symptomen te leren begrijpen en mee om te leren gaan.

Neem contact op en maak een afspraak